top of page

PMU

dat betekent permanent mooi zijn....

PMU staat voor Permanente Make-Up en wordt ook wel cosmetische pigmentatie genoemd.

Via ultra dunne naalden worden er pigmenten in de opperhuid aangebracht. De techniek komt overeen met tatoeëren, echter het grootste verschil is dat bij het tatoeëren de inkt dieper geplaatst wordt, waardoor het eindresultaat definitief is.

Bij PMU zal de pigmentatie d.m.v. ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door wrijving en schuring, na 1 tot 4 jaar vervagen.

Over het algemeen hebben de meest gewilde behandelingen betrekking tot de ogen (eyeliner), wenkbrauwen, en lippen.


pmu2_edited.jpg

Ogen

Voor de eyeliners wordt tussen en/of boven de wimperhaartjes gepigmenteerd. Een strakke (XL) eyeliner met of zonder ‘wing’, of een infralash (tussen de wimperhaartjes) voor een natuurlijke- en volle oogopslag; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Altijd mooie ogen, zonder u zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

Tijdens de behandeling beginnen we eerst met het bespreken van jouw wensen. Past infralash- of een graphic liner eyeliner het beste bij jou?

Welke tinten hebben jouw voorkeur? Daarna tekenen we het eerst de eyeliner zodat jij een goed idee krijgt van het uiteindelijke resultaat.

Ben jij helemaal tevreden met het voorstel? Dan pas gaan wij over tot de uiteindelijke behandeling.

 

Met de naald, die bij de gewenste techniek past, zetten wij met uiterste precisie de eyeliner op uw ooglid. Hierdoor is er minder pijn en minder schade aan de huid. De behandeling is prettiger, de herstelperiode korter en het resultaat mooier!

De totale behandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Eyeliner infralash

Infralash eyeliner is een heel dun lijntje tussen de wimperhaartjes. Dit zorgt ervoor dat je wimperaanzet voller lijkt. Bovendien geeft de infralash techniek voor permanente eyeliner een natuurlijk effect. Deze PMU-techniek kan zowel op het onder- als bovenooglid worden toegepast.

 

Eyeliner Graphic

Graphic eyeliner is een opvallende, volle eyeliner. Graphic eyeliner is perfect voor vrouwen die nu iedere dag zelf eyeliner aanbrengen, maar daar geen zin meer in hebben qua tijd. 

Graphic Liner permanente eyeliner geeft je een look die in het oog springt, net zoals eyeliner die je zelf aanbrengt. Je kunt kiezen om de eyeliner in een wing te laten eindigen. Dit effect is lastig om zelf te bereiken.

PMU Ogen
PMU wenkbrauwen

Wenkbrauwen

De behandeling is vrijwel voor iedereen geschikt.

Man of vrouw, jong (vanaf 18 jaar) of ouder. 

De voornaamste redenen waarom men voor PMU kiest, zijn:

- als je dunne wenkbrauwen of vrijwel geen wenkbrauwhaartjes heeft,

- als het pigment uit een litteken is verdwenen,

- als er een allergie is opgebouwd voor traditionele make-up,

- als je alopecia of vitiligo heeft,

- als je door chemotherapie gezichtsharen verliest,

- als je een sporter bent en veel transpireert,

- als je moeite heeft met het zelf aanbrengen van make-up.

browsblue.jpg

Wenkbrauw PMU

Tijdens het intakegesprek bekijken we je wensen en verwachtingen. Daarnaast wordt de gewenste vorm van je wenkbrauwen getekend en bepalen we samen de kleur die het beste bij je gezicht en natuurlijke haarkleur past. Als dit geheel naar tevredenheid is, starten we de behandeling en worden je nieuwe wenkbrauwen gepigmenteerd.

 

De gehele behandeling en intake duurt ongeveer 2,5 tot 3,5 uur. Aan het einde van de behandeling krijg je nazorg-instructies.

Wenkbrauwen moeten uiteindelijk heel natuurlijk worden. Dit kan doordat verschillende technieken gecombineerd (kunnen) worden: hairstrokes en powderbrows (schaduw). Het is vooral heel belangrijk dat er een ruime keuze is aan kleurpigmenten. 

Na de behandeling is de kleur in eerste instantie donkerder dan na verloop van het helingsproces. In de volgende weken na de behandeling neemt de kleurintensiteit met ongeveer 40 - 60% af. De kleur zal verzachten na 6 tot 8 weken na de behandeling.

Ombre poeder schaduw techniek

Bij deze techniek krijgt u het effect van een poederige wenkbrauw, vergelijkbaar met wanneer u een wenkbrauw poeder aanbrengt. 

Poeder (powder) wenkbrauwen worden ook wel Ombre Brows genoemd. We gebruiken hiervoor PMU-apparatuur en pigmenten van Swiss Color International, de hoogste kwaliteit binnen permanente make-up.

Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar.

Hierna zullen er 1 of 2 nabehandelingen volgen om meer intensiteit en nuance toe te voegen.

 

Deze techniek is geschikt voor elk huidtype; ook voor de drogere- of de juist vettere huid. Daarnaast zijn de Powder-Ombre wenkbrauwen uiterst geschikt voor de donkere huid. De Powder-Ombre techniek kan ook goed worden ingezet voor het camoufleren van littekens.

 Zijn uw littekens minder dan één jaar oud?
Dan zult u even moeten wachten totdat de Powder-Ombre PMU wenkbrauw kan worden aangebracht.

Hairstrokes en powder brows kunnen gecombineerd worden

3D Hairstrokes

Het effect van Hairstrokes PMU zijn fijne- en natuurlijke haartjes en is perfect om een te dunne-, te korte- of juist een te schaarse wenkbrauw te perfectioneren. Met deze methode is het zelfs mogelijk om geheel nieuwe wenkbrauwen te creëren. 

 

De hairstroke techniek, ook wel beter bekend als 3D wenkbrauwen, is een speciale techniek waarbij er pigment wordt aangebracht in de bovenste huidlaag. Deze techniek staat ook wel bekend vanwege de natuurlijke uitstraling, omdat er bij de wenkbrauwen fijne haartjes worden gepigmenteerd. 

De wenkbrauwen zijn dankzij de hairstroke techniek vrijwel niet van ‘’echte’’ wenkbrauwen te onderscheiden. Dit verklaart ook waarom juist deze techniek bij velen erg populair is.

Wij tekenen dus de extra wenkbrauwhaartjes met pigment, het is geen daadwerkelijke haarimplantatie. Hierbij is het van belang dat elk haartje – strookje – met uiterste precisie en nauwkeurigheid gezet wordt. Hierdoor krijg je optisch natuurlijke, vollere wenkbrauwen. 

Het resultaat mag er zijn: super realistische wenkbrauwen. Deze techniek wordt ook gebruikt om ontbrekende stukjes (bijvoorbeeld littekens) in de wenkbrauwen op te vullen. 

Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Hierna zullen er 1 of 2 nabehandelingen volgen om meer intensiteit en nuance toe te voegen.

lipsbijdehand_edited_edited_edited.jpg

Lippen

Permanente make-up voor de lippen stijgt in populariteit.

De meeste vrouwen dromen van vollere lippen. We kunnen dus niet meer ontkennen dat de lippen een belangrijkere rol spelen in de beauty industrie. Heb jij genoeg van het steeds bijwerken van je lippenstift, of ben jij niet tevreden met de vorm van de lippen?

Dan is permanente make-up voor de lippen misschien wel wat voor jou!

 

Een donkere huidtint is moeilijker te behandelen dan een lichtere huidtint.

Hier heeft Salon Bijdehand een speciale techniek voor.

Twijfel jij of PMU voor jou geschikt is?

Laat je dan vrijblijvend adviseren door onze specialist!

 

Bij permanente make-up voor de lippen heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om alleen een lipliner te laten zetten, maar je kunt ook de gehele lippen laten inkleuren: full lips. Permanente make-up kan ervoor zorgen dat een imperfectie aan de lip kan worden gecorrigeerd en kan de zichtbaarheid van rimpels rondom de lippen optisch minimalistisch worden gecreëerd. Het gebruikte pigment zal na een tijdje vervagen.

Voor een PMU-behandeling wordt pigment gebruikt om kleur aan te brengen, in tegenstelling tot de inkt die wordt gebruikt bij tatoeëren. Daarnaast wordt PMU in een andere huidlaag aangebracht.

Dit allemaal zorgt ervoor dat PMU op den duur gaat vervagen, permanente make-up is dus eigenlijk semipermanent. 

PMU voor de lippen zal na 12 tot 18 maanden vervagen, waardoor het nodig is om elk 1 tot 1,5 jaar langs te komen voor een touch-up behandeling.

Onze lippen zijn erg gevoelig, hierdoor is de behandeling voor de lippen over het algemeen pijnlijker dan een PMU-behandeling voor andere gebieden. Maar wees niet bang, de meeste mensen ervaren een PMU-behandeling niet als pijnlijk, maar eerder als ‘onprettig’. En voor de behandeling zal beginnen krijgt u eventueel een verdovende crème!De lippen hebben 10 dagen nodig om te genezen na de behandeling. Na de behandeling kunnen de lippen droog aanvoelen. De kleur zal eerst een beetje vervagen, maar na verloop van tijd zal de kleur weer terugkomen.

De werkelijke kleur van de behandeling is pas na ongeveer 2 weken zichtbaar.

Conclusie:

Permanente make-up lippen kunnen zowel een natuurlijke aanvulling zijn, als een extra accent aan uw lippen geven. Door het omlijnen van de lippen kunnen de lippen mooi gevormd worden en optisch voller overkomen. U kunt kiezen uit drie vormen van permanente make-up voor de lippen: lippencontour, lipcontour met schaduw effect of full lips (de lippen volledig inkleuren).

Pmu lippen

LIPPEN CONTOUR BEHANDELING

Bij de contour behandeling wordt er een uiterst precies lijntje rondom de contouren van jouw lippen getekend om deze te accentueren. Met deze contour behandeling kan een lichte asymmetrie worden opgelost. Er wordt rekening gehouden met jouw eigen lipkleur waardoor er een natuurlijke uitstraling ontstaat. Daarnaast is het mogelijk om de lipliner een tint effect te geven of zelfs om pigment aan uw lippen toe te voegen, zodat u geen lipstick meer hoeft te gebruiken. Voor vrouwen die altijd al graag een natuurlijke liplijn hebben gewild, is dit de perfecte oplossing.

lipsbijdehand2pmu.png

LIPLINER MET SCHADUW (Shadow)

FULL LIPS

(volledige inkleuring van de lippen)

Ook kunt u ervoor kiezen om uw lippen volledig in te laten kleuren, dit wordt ook wel PMU Full Lips genoemd. Dit is de perfecte oplossing voor lippen met weinig kleur. Allereerst wordt de contourlijn van de lip getekend, waarna de gehele oppervlakte van de lip wordt ingekleurd. Dit geeft volle lippen, die stralen!

Dit is een ingeschaduwde lipliner.

Dit houdt in dat eerst de liplijn wordt aangebracht en daarna met een schaduwtechniek de binnenkant van de contourlijn wordt ingekleurd. Zichtbare oneffenheden kunnen hiermee gecorrigeerd worden. De schaduwtechniek maakt deze methode subtiel en natuurlijk.

PMU Opfrisbehandeling 

Een opfris/ touch-up behandeling is een bijwerking van uw Permanente make-up na 1 tot 2 jaar.
Soms iets eerder, dat hangt af van de kleur wat er gebruikt is, of hoe u er zelf mee om gaat.
Voor de hairstrokes techniek ( wenkbrauwen ) is gemiddeld een bijwerking binnen 1 jaar - 1½ jaar nodig.
Wanneer u altijd uw wenkbrauwen duidelijk aanwezig wilt zal het soms al na een half jaar zijn, dat is per persoon verschillend en hoe uw huid op de permanente make-up reageert. 
Voor eyeliners/ lipliners soms pas na 2 tot 4 jaar.

 

Voor de vaste clienten is er een voordeliger tarief om dit  bij te laten werken.

De meeste cliënten laten het jaarlijks even checken of een opfris/ touch-up nodig is.( wenkbrauwen). 

Zo houdt u uw permanente make-up mooi, qua vorm en kleur en voelt u zich zeker dat het er goed uit ziet. 

 

Een opfris/ touch-up - bestaat uit 1 behandeling en duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. 

Denkt u ook voor deze behandeling even aan de verdoving?
Ga dan even naar uw huisarts voor de EMLA verdovingscreme.

Colorboost behandeling

Geef je PMU een colorboost, informeer in de salon naar de mogelijkheden.

 

Camoufleren foutieve PMU

Wil je graag je PMU laten camoufleren/corrigeren?

Informeer in de salon naar de mogelijkheden. We beantwoorden graag je vragen.

PMU Opfrisbehandeling
bottom of page