top of page
botoxweb.jpg

Injectables Botox & Fillers

Injectables worden gebruikt om rimpels in het gezicht te behandelen en om volumeverlies tegen te gaan. De term injectables is eigenlijk een verzamelnaam voor Botuline toxines (zoals Botox), fillers, Skinboosters en Profhilo. Dit zijn producten die in de huid of spier geïnjecteerd worden, vandaar de verzamelnaam.

 

Op deze pagina vertellen wij u meer over het verschil tussen Botox en fillers en de gebieden waar het voor gebruikt wordt.

 

Voor veel mensen die nog nooit Botox of Fillers hebben gebruikt, is het onbekend wat het verschil is tussen deze twee. Op deze pagina vertellen wij u meer over het verschil.

Met Botox wordt eigenlijk Botuline Toxine bedoeld. Dit is een eiwit dat de activiteit van de spieren verminderd en wordt al sinds de jaren 90 veilig gebruikt voor cosmetische doeleinden.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt Botox niet gebruikt om de lippen op te vullen.

Wat is botox
 

Botox is een veilig eiwit dat de spieractiviteit vermindert. Door de botox te injecteren in overactieve spieren in het gezicht kunnen rimpels die door de spier veroorzaakt zijn verminderd worden. Voorbeelden van deze rimpels zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Door Botox te injecteren zullen de spieren ontspannen en zal de huid gladder worden. Botox wordt niet alleen gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het kan ook gebruikt worden voor de volgende doeleinden zoals migraine, tandenknarsen of overmatig zweten.

Wanneer is botox effectief
 

In tegenstelling tot fillers is Botox enkel effectief bij rimpels die ontstaan door het aanspannen van de spieren (dynamische rimpels). Bij het samenknijpen van de ogen of tegen de zon in kijken, kan er een fronsrimpel tussen de wenkbrauwen ontstaan of rimpels naast de ogen (kraaienpootjes).

Naarmate we ouder worden, zullen deze rimpels dieper worden en meer zichtbaar worden. Om blijvende rimpels te voorkomen of de huidige rimpels te verzachten, kan Botox gebruikt worden

De duur van de werking

Het kan per persoon verschillen hoe lang de Botox werkzaam is in de geïnjecteerde spier. Over het algemeen is het, hoe vaker u Botox gebruikt, hoe langer het blijft werken. De werking van het middel begint na ongeveer vier dagen, na twee weken is de werking optimaal. Dit resultaat houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

fillersbijdehand.png

Wat zijn fillers?

Fillers worden gebruikt om rimpels te verzachten, volumeverlies te herstellen, de lippen op te vullen of de handen en het decolleté te verjongen. Face Finesse werkt enkel met veilige en tijdelijke producten met betrekking tot fillers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het merk: Juvéderm

Dr. Lara S van de Lande (Face Finesse) maakt enkel gebruik van tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur.
Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in onze eigen huid, daarom kunnen we deze stof ook veilig gebruiken. Naarmate we ouder worden, krijgen we te maken met volumeverlies en het ontstaan van rimpels in de huid. Door fillers te injecteren, wordt het vochtgehalte in de huid hersteld en wordt volumeverlies opgevuld. Hierdoor zullen rimpels verdwijnen of worden de rimpels in het gezicht verzacht.

Er zijn verschillende regio’s in het gezicht waar we fillers voor kunnen gebruiken om volumeverlies te herstellen of rimpels te verzachten. Hierbij kunt u denken aan het opvullen van de lippen, de neus-lippenplooi of de wangen. Ook een teruggetrokken kin kan behandeld worden door het gebruik van fillers.

Wanneer zijn fillers effectief?
 

Fillers worden voornamelijk gebruikt voor het toevoegen van volume, het herstel van volumeverlies of om de huid te hydrateren. Wanneer u last heeft van rimpels door aanspanning van spieren in het gezicht, raden wij u aan om te gaan voor een Botox-behandeling.

De duur van de werking
 

Hoelang het resultaat van een fillerbehandeling blijft is per persoon verschillend en verschilt per zone die geïnjecteerd wordt. Bij gebieden die veel bewegen (zoals de lippen), zal het resultaat minder lang aanhouden dan gebieden die minder bewegen (volumeverlies onder de ogen). Over het algemeen houdt een behandeling met fillers negen tot twaalf maanden aan. Daarna kan de behandeling weer veilig herhaald worden.

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen hebben vaak betrekking op de verschillen tussen botox en fillers. Hierbij een kort overzicht van de verschillen en hoe de stoffen worden toegepast.

Botox (dynamische rimpels)     

Botox is gericht op de spieren

Behandeling duurt ongeveer 15 minuten

Heeft een werking van 3-6 maanden

Kan ook voor medische doeleinden

Fillers (statische rimpels)

Fillers vullen het volumeverlies op

Behandeling duurt ongeveer 30 minuten

Hebben een werking van 9-12 maanden

Enkel voor cosmetische doeleinden

bottom of page