top of page

Het is algemeen bekend dat massages voordelen hebben op onze gezondheid. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voordelen:

​

  • Vermindert stress

  • Versnelt het herstel van spieren

  • Heeft een positief effect op je humeur

  • Verhoogt je weerstand

  • Verlaagt de bloeddruk

  • Verbetert de balans tussen lichaam en geest

  • Geeft je energie

  • Heeft een positief effect op je huid

  • Laat je tot rust komen


​

massage_edited_edited_edited_edited.jpg

   Contra-indicaties

   wij voeren geen behandelingen uit:

​

  • Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

  • Extreme vermoeidheid (onvoldoende verwerking van massage prikkels)

  • Koorts (massage kan de verhoogde stofwisseling verergeren)

  • Kanker (overleg met je arts, in sommige gevallen kan een zachte massage juist goed zijn)

  • Hartaandoeningen (door ontspanning kan hartritme dalen. Overleg met je arts)

  • Infectieziekten, zoals griep, ernstige verkoudheid (massage verergert de symptomen

Relatieve contra-indicaties

wij voeren beperkt behandelingen bij:

​

Je mag wel gemasseerd worden, maar de plaats van de

aandoening zal niet gemasseerd worden. 

​

  • Een beschadigde huid, bijvoorbeeld blauwe plekken,
    schaafwonden en open wonden

  • Lokale, actieve ontstekingen (bijv. bij reuma,
    massage kan de ontstekingen verergeren)

  • Spataderen

  • Trombose

  • Psoriasis

  • Vaatontsteking
    (de verzwakte vaten kunnen beschadigen door de druk)

​

In de salon wordt gebruik gemaakt van massageolie op basis van amandelolie. Mocht je een (noten)allergie hebben dan wordt er een andere olie gebruikt. Als je niet zeker weet of je gemasseerd mag worden, vraag het dan eerst aan je huisarts. 

Als de huisarts schriftelijk goedkeuring heeft gegeven,
is een massage geen probleem.

Als je geen advies hebt gevraagd aan je huisarts en er kan sprake zijn van een contra-indicatie, dan zal de massage in overleg aangepast worden of helemaal niet plaatsvinden.

Een drukke kantoorbaan, verkeerde werkhouding of het uitvoeren van zware lichamelijke arbeid… Het speelt soms parten voor je rug, nek en schouders. Met een rug-, nek- en schoudermassage geniet je van een ontspannende massage waarbij de volle aandacht naar deze zones gaat. Met speciale massagetechnieken worden pijnlijke en stijve spieren los gemasseerd zodat je specifieke klachten snel verlicht worden.

​

Spanning manifesteert zich al gauw tussen de schouderbladen en in het nekgebied. Daarnaast kunnen werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en -verkrampingen. Wanneer je deze spanningen niet aanpakt en je spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten. Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien. Met een rug-, nek- en schoudermassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en dat lichamelijke pijn vermindert. Laten we vooral niet vergeten dat deze massage ook heel ontspannend voor lichaam en geest werkt wanneer je geen klachten hebt. Een echte win-winsituatie dus!

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN RUG-, NEK- EN SCHOUDERMASSAGE?:

​

Een rugmassage is vaak een relatief korte (maar intensieve) massage van tussen de 20 en 90 minuten. Neem je een rug-, nek- en schoudermassage op een massagetafel, dan kun je vaak kiezen voor 30, 45, 60 of 90 minuten aan pure ontspanning voor je rug, nek en/of schouders.

Zoek je een laagdrempelige massage van deze zones?

Met een stoelmassage pak in je ongeveer 20 minuten effectief de gebieden aan waar jij verlichting nodig hebt.
Je ontvangt de massage dan niet liggend, maar zittend. Op een ergonomische stoel neem je plaats, waarna je nek, rug, schouders en armen worden losgemaakt door middel van voornamelijk druktechnieken. Bij een stoelmassage blijft je kleding gewoon aan.

​

De spieren worden tijdens deze massage losgemaakt, waardoor stijfheid, nekpijn, schouderpijn en rugpijn verminderen.

​

Qua technieken worden er bij een tafelmassage veelal strijkingen en knedingen gebruikt, maar wanneer je een wat stevigere massage wilt om je stijve spieren en pijnklachten echt goed aan te pakken, dan is dat mogelijk door middel van het toepassen van deep tissue-technieken.

De armen worden bij de massage ook meegenomen, omdat pijn in het rug-, nek- en schoudergebied vaak uitstraalt naar de armen. Heb je vooral last van lage rugpijn of stijve schouders? Geef dit dan tijdens de intake aan bij je masseur, zodat de behandeling wordt aangepast aan jouw behoeften. Een rugmassage, nekmassage en schoudermassage kan worden gecombineerd, maar als jij bijvoorbeeld vooral de onderrug behandeld wilt hebben, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

​

Deze massage zorgt voor een betere bloedcirculatie en voor meer aanvoer van zuurstof naar de weefsels toe. Zo worden afvalstoffen beter afgevoerd en zal de pijn verminderen doordat weefsels beter in staat zijn om zichzelf te herstellen. 

Je kunt een massage nemen bij moeheid, stress en een gespannen gevoel, maar of je nu wel of geen klachten hebt doet er niet altijd toe. Een rug-, nek- en schoudermassage is namelijk altijd een cadeautje voor je lichaam en geest!

rugg nek schouder massage
massage.png

De Lomi Lomi-massage wordt al honderden jaren uitgevoerd in Hawaii. Bij de Lomi Lomi-massage wordt er tijdens de behandeling afgewisseld met lange strijkende bewegingen en traditionele methodes om de interne balans en harmonie in het lichaam te herstellen. Als je volledig wilt ontspannen is een Lomi Lomi-massage zeker de juiste oplossing.

​

Wat een Lomi Lomi-massage onderscheidt van bijvoorbeeld een Zweedse massage is dat deze veel meer spiritueel georiënteerd is. Tijdens de massage kan het lichaam alle zorgen en gedachten laten varen die eventuele stress en spanningen opleveren. 

​

Een Lomi Lomi massage-kan helpen op zowel mentaal als fysiek gebied. Zo kan het helpen met het verlichten van spierpijn, het stimuleren van de bloedsomloop, maar ook wanneer je last hebt van een laag zelfbeeld of stress.

De Balinese massage is ontstaan uit een traditionele vorm van de Indonesische massage. Zoals de naam van deze massagevorm al zegt, heeft deze massage op Bali een eigen karakter gekregen. Inmiddels is deze originele Balinese stijl ook bekend in het Westen geworden.

​

Een Balinese massage is geschikt voor: 

​

  • Het verlichten van pijn in gewrichten en spieren

  • Het verminderen van stress en spanning

  • Nazorg van sportblessures

  • Het tegengaan van slaap- en ademhalingsproblemen

lomi lomi massage

Bindweefsel of ook wel Fascia (Latijn) is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. 

Onderhuids bindweefsel (Subcutis) ligt onder de opper- en de lederhuid. Dit is ondersteunend weefsel dat voorkomt in ons gehele lichaam in verschillende vormen. Het houdt ons lichaam in vorm, geeft ons stevigheid en souplesse.

​

Om te begrijpen wat een bindweefselmassage is, dienen we eerst te begrijpen wat bindweefsel is.
Bindweefsel is elastisch weefsel dat je organen beschermt en je bloedvaten, zenuwen en spieren ondersteunt.
Een bindweefselmassage beïnvloedt de organen en kan blokkades opheffen.
Door je huid te plooien of te rollen voelt de masseur waar de spanning zit in je lichaam. 

Een bindweefselmassage kan op verschillende plekken van het lichaam, zoals je gezicht, hals, decolleté, rug en benen.
De massagevorm is niet erg ontspannend, afhankelijk van de masseur en de eventuele blokkades kan het zelfs een beetje pijn doen.
 Maar waarom zou je überhaupt een massage doen die niet comfortabel is en pijn doet?

​

Het antwoord ligt hem in de talloze voordelen die een bindweefselmassage heeft:

 

  • Verbeterde conditie van je huid

  • Verbeterde opname van voedingsstoffen

  • Verbeterde afvoer van afvalstoffen in je huid

  • Vermindering van rimpels en littekens

  • Stimulering van je zenuwstelsel

  • Verlichting bij pijnklachten en gewrichtsproblemen

​

Het doel van de behandeling is het stimuleren van collageen. Verklevingen die zich in de huid door afvalstoffen hebben opgebouwd worden weer los gemasseerd om zodoende de doorbloeding te optimaliseren. De huid wordt gelift en krijgt een stralende teint.

​

De gezicht bindweefselmassage start na de intake met een reiniging. Vervolgens gaat de schoonheidsspecialiste het gelaat behandelen, waarbij rekening gehouden wordt met de huidconditie en uw persoonlijke wensen. Na afloop wordt de huid verzorgd met een dag- of nachtverzorging.

Salon Bijdehand adviseert een kuur van 6 behandelingen te boeken voor het ultieme resultaat.

​

Pure verwennerij voor de gevoelige huid van het decolleté. Allereerst vindt er een grondige huidanalyse plaats: hoe is de huid eraan toe en met welke technieken en producten gaan we het beste resultaat bereiken? 

​

Na de huidanalyse wordt er een reiniging toegepast zodat het optimale resultaat bereikt gaat worden. Na de reiniging beginnen we met de bindweefselmassage.

 

Mildheid is het sleutelwoord in deze zone, want hier is de huid van nature al dunner en door frequente blootstelling aan Uv-straling vaak onrustig. De bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding.

 

Tenslotte wordt je decolleté verzorgd met een speciaal serum en dag- of nachtverzorging. Eén behandeling en je huid ziet er beter uit. Na een kuur van 6 behandelingen blijven ook de ochtend slaap lijnen langere tijd weg. Uiteraard adviseren we je om je decolleté ook thuis zo goed mogelijk te verzorgen.

Deze behandeling is geschikt voor cellulitis, huidverslapping en een onregelmatige huidtextuur.

 

Bindweefselmassage verbetert de doorbloeding zodat vetcellen worden afgebroken en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. De huidstructuur is gladder en strakker na een kuur van ongeveer 6 behandelingen.

 

Deze behandelingen zijn een heel goede ondersteuning om je lichaam ‘’back in shape’’ te krijgen of ter ondersteuning van een personal training plan.

​

bindweefselmassage
massage2_edited.jpg

Deze massage is namelijk enorm populair vanwege haar vermogen om zowel lichaam als geest te kalmeren. Tijdens de hotstone massage worden er heerlijke oliën en warme, natuurlijke stenen gebruikt om de spieren te ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en je algehele welzijn te bevorderen.

 

De hotstone massage wordt al duizenden jaren toegepast. Tijdens de massage worden er platte, warme basaltstenen gebruikt die op specifieke punten van het lichaam worden geplaatst. Deze punten reguleren de energiestromen in je lichaam en met behulp van de massage met warme stenen wordt de balans tussen lichaam en geest weer hersteld. Naast ontspanning zorgt een hotstone massage ook voor de afvoer van gifstoffen en verlichting van verschillende lichamelijke klachten.

​

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN HOTSTONE MASSAGE?

Wanneer je op de massagetafel ligt, zal de masseur een heerlijke olie op je huid aanbrengen. Vervolgens wordt er eventueel een handdoek geplaatst tussen jouw huid en de warme basaltstenen. Op het moment dat je volledig ontspant en gewend bent aan de temperatuur van de stenen, zal de masseur langzaam met de stenen over je lichaam masseren. Zo nu en dan zullen de stenen op een bepaalde plek van het lichaam worden gelegd zodat de warmte tot diep in je lichaam kan doordringen.

​

IS EEN HOTSTONE MASSAGE GESCHIKT VOOR MIJ?

Een hotstone massage is ideaal wanneer je vermoeid bent. De massages variëren van 30 tot 90 minuten en zijn enorm rustgevend en ontspannend. Na een hotstone massage voel je je weer opgeladen en zit je lichaam vol nieuwe energie. Daarnaast helpt deze massage bij het verlichten van verschillende pijnen en kwaaltjes. Er is dus eigenlijk geen reden te bedenken waarom je de hotstone massage niet een keer zou moeten proberen!

Hotstonemassage

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam in rap tempo en kun je last krijgen van ongemakken.

Een zwangerschapsmassage kan de klachten verminderen. 

 

​

​

​

​

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

zwangerschapsmassage.png

Wat kan je verwachten van een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Dat betekent dat de masseur minder stevig masseert.

We ontwijken daarbij de drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder. Door het stimuleren van bepaalde drukpunten zou namelijk de baarmoeder kunnen samentrekken. 

​

Tijdens een zwangerschapsmassage vermijden we de buik. Het masseren van de buik kan tijdens je zwangerschap onprettig zijn. Wel besteden we extra aandacht aan je benen. Die kunnen tijdens je zwangerschap sneller vermoeid raken en vocht vasthouden. Een massage vermindert deze klachten. 

Hoe gaat een zwangerschapsmassage in zijn werk?

Tijdens een zwangerschapsmassage kun je op verschillende manieren gemasseerd worden. Salon Bijdehand beschikt over warmwaterkussens. Hierbij lig je op je rug of op je zij, waarbij de warmte voor extra ontspanning zorgt. We kunnen door de watermassa heen duwen en op deze manier de massagegrepen toepassen.

​

Tijdens je zwangerschap reageert je lichaam soms anders op prikkels dan vóór je zwangerschap. Merk je tijdens de massage dat je het te warm of koud krijgt of dat je misselijk wordt?

Of wordt de massage te intens voor je? Zeg dit vooral tegen de masseuse. Ze kan de massage dan aanpassen aan jouw wensen. Zo kun je je kan blijven ontspannen.

De voordelen van een zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook veel lichamelijke voordelen hebben:

​

  • Het verhoogt je mentale gezondheid. Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine aan.
    Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormonen wordt juist lager door een massage.
    Heb je tijdens je zwangerschap last van angstige gevoelens of stress? Dan kan een zwangerschapsmassage een uitkomst zijn.

  • Je slaapt beter. Een zwangerschap kan je slaapritme flink verstoren.
    Na een massage kan je vaak makkelijker in slaap vallen en slaap je dieper.

  • Het verlicht pijnklachten. Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor je spieren.
    Hierdoor kun je last krijgen van rugpijn, schouderpijn en krampen. Een massage maakt je spieren soepel en verlicht de pijn.

  • Je houdt minder vocht vast. Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. Vooral tijdens de laatste maanden kan je hier last van hebben. Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving.

  • Het verbetert je bloedcirculatie. Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en voor verlichting van spataderen.

  • Het versterkt je weerstand. Door een massage slaap je beter, maak je positieve hormonen aan en heb je een betere bloedsomloop. Dit alles zorgt voor een sterker immuunsysteem: je wordt minder snel ziek.

  • Het verkleint de kans op een vroeggeboorte. Onderzoek laat zien dat zwangerschapsmassages de kans op een vroeggeboorte verkleinen. Daarnaast zorgt een massage voor een lagere kans op complicaties bij je baby na de bevalling.

zwangerschapsmassage

Wanneer geen zwangerschapsmassage?

Er zijn een aantal situaties waarin je een massage beter kunt uitstellen tot na je zwangerschap. Bijvoorbeeld als je last hebt van: 

​

  • Hoge bloeddruk

  • Trombose

  • Spataderen

  • Hartklachten

  • Koorts (Je kunt gemasseerd worden zodra de klachten weg zijn)
     

Heb je een bepaalde aandoening en twijfel je of een massage kwaad kan? Overleg dan even met je verloskundige of gynaecoloog voor je je laat masseren.

 Massage na de bevalling

Je lichaam heeft tijdens de bevalling een knap staaltje werk verricht. Het heeft tijd nodig om te herstellen. Dit “ontzwangeren” duurt ongeveer negen maanden. Een massage kan het herstelproces een handje helpen. 

Het stimuleert de bloedsomloop, waardoor je lichaam sneller voorzien wordt van de benodigde zuurstof en voedingsstoffen. Ook kan een massage helpen om je hormoonspiegel in balans te brengen. 

​

Geef je borstvoeding? De kans bestaat dat je last krijgt van vermoeide schouders en een stijve nek.

Een massage kan dan voor verlichting zorgen. 

  • Hoge bloeddruk

  • Trombose

  • Spataderen

  • Hartklachten

  • Koorts (Je kunt gemasseerd worden zodra de klachten weg zijn)
     

Heb je een bepaalde aandoening en twijfel je of een massage kwaad kan? Overleg dan even met je verloskundige of gynaecoloog voor je je laat masseren.

Shantala-massage is een massagevorm van het totale lichaam voor baby's en is afkomstig uit India. Het is een liefdevolle ontspanningsmassage die uitgaat van een respectvolle benadering en is niet moeilijk om te leren.

Veel ouders en verzorgers zien het als een perfecte manier om met hun baby in contact te komen en een diepere connectie te maken! 

Een Shantala-massage is voor iedere baby geschikt, met name voor kindjes die veel huilen en last hebben van darmkrampjes.

Ook baby's die erg gespannen of gevoelig zijn kunnen veel profijt hebben van deze massagevorm. 

​

De voordelen van een Shantala-massage op een rijtje:

​

  • Je baby zal rustiger en dieper slapen

  • De spijsvertering van je baby wordt verbeterd

  • Darmkrampjes en overstrekking verminderen

​

Bovendien zorgt de massage voor een stijging van het hormoon oxytocine, dat een belangrijke rol speelt bij gevoelens en tederheid en gebondenheid. Er is een verhoogde productie van dit hormoon voor zowel de gemasseerde (baby) als de masseur (ouder/verzorger) 

​

Klik hier voor onze babyspa!

babyspayves.jpg
babaymassage - shantala
bottom of page